Træt af eksport og import valuta cash flows, hvor virksomhederne betaler store valutaveksling gebyr, og bankerne tjener penge?
Virksomhederne kan få disruption på handelsgebyr på valutahandel med bankerne, og spare en masse omkostninger.
Hvis man starter med at kigge på Danmarks største handelspartnere, finder vi lande som USA, Tyskland, England, Sverige, Norge, Kina… og forskellen på handelsgebyret på disse landes valutaer varierer en del fra bank til bank.
Nogle banker arbejder med en procentsats som handelsgebyr og andre med basispunkter i valutakursen som handelsgebyr. Jeg har forsøgt at sammenligne handelsomkostningerne hos de 2 største banker i Danmark, Nordea og Danske Bank, i forhold til deres handelsgebyr / valutamarginal på en almindelig spot valutahandel.
Gebyroversigterne kan findes på bankernes egne hjemmesider – den tekst med FED skrift er bankens egen valutamarginal angivelse:
Tabellen pr. 6. august 2021 viser, at Nordea pt. er en del dyrere på både Eurozone, USA, England og især Kina (CNY - næsten 4 gange dyrere) og Danske Bank er dyrere på Sverige og Norge.
Handelsgebyrerne er som nævnt, både udtrykt i procent eller basispunkter i valutakursen og her kan man f.eks. se at Nordea, som handelsgebyr på en spothandel, beregner sig et handelsgebyr ved køb eller salg af 1 mio EURO mod DKK på DKK 22.311(0,30 procent - svarende til 2,2311 kurspoint) og Danske Bank tilsvarende beregner sig et handelsgebyr på DKK 13.000 (1,30 kurspoint).
Dette vil med høj sandsynlighed ligeledes gælde ved udenlandske betalinger og overførsler, kontooverførsler, indgående udenlandske betalinger, i EURO til/fra DKK konto etc.
Disse forskelle mellem bankerne, og ikke mindst størrelsen generelt på handelsgebyrerne, bør give et grundlag for en vurdering af dette i virksomhederne og en efterfølgende dialog med bankerne.
Udover handelsgebyr på spot valutahandel vil der være yderligere tillæg af handelsgebyr ved en terminshandel, som ikke umiddelbart kan ses nogle steder.
Alt dette kan Valutaspecialisten ApS hjælpe jeres virksomhed med at få klarhed over, således at virksomheden bliver i stand til at vurdere og forholde sig til virksomhedens samlede årlige omkostninger på dette område. Jeg deltager ligeledes på forhandlingen med bankerne.
Er virksomhedens nuværende handelsgebyrer konkurrencedygtige og på et markedskonformt omkostningsniveau?
Det kan være meget svært for virksomheden selv at danne sig et overblik og indblik i omfanget af de samlede årlige handelsgebyrer på valutahandel, til dels fordi ikke alle handelsgebyrer er offentlige tilgængelige.
Valutaspecialisten ApS kan her hjælpe med at skabe et overblik over virksomhedens samlede årlige handelsomkostninger / -gebyr ved handel og risikostyring af valuta cash flows på import og eksport.
En samlet omkostningspost, som ofte udgør en lang større omkostning end virksomheden er bevidst om.
Dette vil ligeledes gælde ved udenlandske indgående - og udgående betalinger til og fra virksomhedens DKK konto samt konto til konto vekslinger.
Vi hjælper med at identificere, dokumentere og beregne de samlede årlige omkostninger, således at virksomheden kan forholde sig til disse omkostninger.
Dette vil skabe grundlag for en åben dialog med banken og dermed en sandsynlig omkostningsoptimering for virksomheden indenfor denne post af omkostninger.
Hvad betaler virksomheden i dag ved handel med valuta ? – Ved virksomheden dette og hvem har fastsat dette gebyr niveau ?
Kontakt mig, Kim Hansen, direkte på mobil 6167 9774.
Med forbehold for skrivefejl
Skrevet af Kim Hansen fra KH Consulting Køge ApS, den 6. august 2021
Copyright © Alle rettigheder forbeholdes